- پنجشنبه 07 دی 1402 - 01:20
- زمان مطالعه 5 دقیقه
ده نکته مهم و کاربردی فتوشاپ که حتما باید بدانید !
اگر شما در قالب یک تیم و با طراحان دیگر بر روی یک پروژه کار می کنید و یا به صورت فریلنسری و برای خودتان کار می کنید در هر صورت برای حرفه ای شدن باید از چارچوب نکات و قوانینی تبعیت کنید که منظم و مسلط در تمام پروژه هایتان باشید. پس این مقاله را تا آخر مطالعه نمایید و نکات گفته شده را رعایت کنید و به خوبی بیاموزید تا زودتر وارد مسیر حرفه ای شوید.
لازم به ذکر است که نکات گفته شده در این مقاله اصلا پیچیده و دشوار نیستند که به خودتان بگویید که برای یادگیری شان باید وقت زیادی بگذارید برعکس کاملا ساده هستند و با چند بار رعایت کردن تبدیل به یک امر روتین برای شما می گردد.
1. برای پروژه خود اسم قابل فهم و مرتبط بگذارید
اسم پیش فرض فایلی که در فتوشاپ ایجاد می کنید Untitled هست. این نام را پاک کنید و نام مربوط به پروژه خودتان را وارد کنید این نام می تواند شامل نام برند، نام پروژه یا نسخه اتود قابل اجرای شما باشد. با این کار بعدا هنگام مشاهده پروژه های خود به راحتی تشخیص خواهید داد که کدام فایل برای کدام پروژه است.
به عنوان مثال: Tarhbama_Business_Card یا Tarhbama_Banner
2. برای لایه ها اسم بگذارید
فرمت اسم گذاری پیش فرض فتوشاپ هنگام ایجاد لایه جدید به این صورت است کلمه کلیدی Layer و یک عدد مثلا اگر لایه قبلی ایجاد شده Layer1 باشد لایه جدید به صورت خودکار layer2 اسم گذاری می شود. این کار زمانی دشوار خواهد شد که مشغول کار بر روی یک پروژه با 200 لایه باشید و میخواهید به عقب بازگردید و ویرایش کنید اگر به صورت اصولی اسم گذاری کنید هر بار به راحتی می توانید لایه مورد نظر خود را پیدا کنید و به آسانی ویرایش کنید.
3. لایه ها را گروه بندی کنید
یک پروژه با 200 لایه را در نظر بگیرید که همه لایه ها را اصولی اسم گذاری کرده اید. اگر یکی از لایه ها دچار مشکل شود یا غیر فعال شده باشد برای پیدا کردن آن باید زمان زیادی صرف اسکرول کردن بین 200 لایه بکنید بعضی اوقات ممکن است هنگام بالا پایین کردن، بعضی از لایه ها جابجا شوند که برای کل پروژه مشکلاتی ایجاد خواهد شد. پس نکته بعدی که باید رعایت کنید مدیریت لایه ها با گروه بندی یا Group است. هنگام ایجاد گروه جدید فتوشاپ به طور پیش فرض Group1 را به عنوان اسم می گذارد، همانند لایه ها اسم گروه ها را هم به صورت اصولی و مرتبط انتخاب کنید. به عنوان مثال تصویر زیر لایه های یک کارت ویزیت طراحی شده توسط طرح با ما است که به صورت اصولی و واضح لایه ها گروه بندی و اسم گذاری شده اند.
4. عکس ها و متن ها را نکشید
کشیدن عکس ها و متن ها بدون حفظ نسبت آن ها (برای بزرگ کردن یا کوچک کردن) باعث از دست رفتن کیفیت عکس یا متن می شود. برای این که دچار این مشکل نشوید باید بدانید اگر تصویری خیلی کوچک است با کشیدن و بزرگ کردن آن کیفیت به شدت کاهش پیدا می کنید، پس از بزرگ کردن تصاویر کوچک خودداری کنید همچنین اگر متن یا تصویری را می خواهید کوچک یا بزرگ کنید رعایت حفظ نسبت الزامی است.
5. تمامی فایل های به کار رفته در پروژه را نگه دارید
یکی از نکات مهم فوتوشاپ که عدم رعایت آن باعث ایجاد مشکل برایتان می شود، ذخیره نکردن فایل های استفاده شده در پروژه است. وقتی در پروژه خود از تصاویر، متون، پترن، وکتور و المان های دیگری استفاده می کنید یک پوشه به نام Assets ایجاد کنید و کلیه فایل های استفاده شده در پروژه را در آن جا نگهداری کنید. با این کار در پروژه های بعدی یا همان پروژه اگر مشکلی برای فایل ها پیش بیاید یا در پروژه دیگری نیاز به آن فایل ها باشد دیگر نیاز به تلاش مجدد و صرف زمان و هزینه برای به دست آوردن آن فایل نیست.
6. لایه های مهم را قفل کنید
نکته مهم دیگری که باید رعایت کنید این است که لایه های اصلی و مهم خود را قفل کنید. این کار باعث می شود که هیچ تغییری بر روی این لایه ها ایجاد نشود و آن ها در امان باشند. همچنین می توانید یک گروه را نیز قفل کنید و از ایجاد تغییر بر روی لایه های آن گروه جلوگیری کنید.
7. از اعمال تغییر مستقیم بر روی لایه پرهیز کنید
خیلی اوقات در زمان کار بر روی یک پروژه شروع می کنید به خط کشیدن، پاک کردن، رنگ زدن و اعمال چند تغییر بر روی یک لایه و زمانی که میخواهید یک تغییر را از بین تغییر های دیگر حذف کنید دیگر نمی توانید و کار دشواری خواهد بود. برای جلوگیری از این کار این نکته را همیشه رعایت کنید که به طور مستقیم بر روی یک لایه تغییری اعمال نکنید. برای اعمال تغییرات از لایه ماسک، اسمارت آبجکت ها و قابلیت های adjustment layers استفاده کنید.
8. لایه های خالی را حذف کنید
زمانی که یک لایه یا فیلد متن ایجاد می کنید و آن را خالی رها می کنید حتما آن را حذف کنید تا بعدا زمانی که به لایه ها نگاه می کنید برایتان سوال نشود که این لایه کجا قرار دارد و زمان زیادی صرف پیدا کردن آن کنید پس حتما این نکته را رعایت کنید و لایه های خالی را حذف کنید.
9. در استفاده از افکت ها دقت کنید
بعد از مدتی کار با فتوشاپ با افکت های متنی و تصویری آن آشنا می شوید. افکت هایی مثل Stoke، Glow و... که بعد از مدتی همه این افکت ها را پشت سر هم برای یک المان چه متن و چه تصویر استفاده می کنید بدون توجه به اینکه، کاربردی داشته باشد یا از نظر زیبایی در طراحی جایگاهی داشته باشد. پس یکی دیگر از نکاتی که باید آن را رعایت کنید این است که تا زمانی نیاز به استفاده از یک افکت نیست استفاده نکنید.
10. از تکرار بپرهیزید
آخرین موردی که باید رعایت کنید این است که اگر می خواهید عملی را برای چندین لایه به صورت یکسان انجاام دهید، لایه ها را گروه کنید و این عمل را بر روی گروه آن ها انجام دهید.
کلمات کلیدی:
آموزش فتوشاپ، نکات کاربردی فتوشاپ، ده نکته کلیدی فتوشاپ، نکاتی برای حرفه ای شدن در فتوشاپ، آموزش نکاتی برای حرفه ای شدن در فتوشاپ
نظرات کاربران در رابطه با این وبلاگ